Malesef ülkemizdeki bal üretiminin çok büyük bir oranı katkılı bal olarak gerçekleşmektedir. Piyasada bulunan ballar ; gerçek bal , hakiki bal , karakovan balı , saf bal , doğal bal vs adı altında satılmakta ancak çoğunluğu şeker&glikoz katkılı olarak sunulmaktadır. Bununla birlikte bu doğal gıdanın saflığının nasıl anlaşılacağı, balın neden kristalize olduğu, balın faydaları konusunda her zaman soru işaretleri olmuştur.  Bu site sayesinde arıcılık ve bal üretimi ile ilgili tecrübelerimizi paylaşarak saf bal üretiminin ve tüketiminin farkındalığını oluşturabilmek en büyük arzumuzdur.   
 
Asıl mesleğimiz olan öğretmenliğin verdiği dürüstlük ve güven içerisinde , 2002 yılından beri en doğal haliyle bal üretmeye devam ediyoruz. Ancak üretimimiz sınırlı miktarda olabilmektedir. Çünkü saf bal üretimini zorlaştıran koşullar vardır. Özellikle, üretime uygun bir arazinin bulunması  , doğal şartların (başta mevsimsel) uygun olup olmaması ve arazi üzerine konabilecek kovan sayısı önemlidir. Saf bal üretimi yapan bir arıcının olumsuz şartlar nedeniyle bazı seneler sıfıra yakın bal üretimi bile olabilir. Bu da ticari olmadığı için bal üretimi yapan arıcılar katkı maddesi ile bal üretme yoluna gitmişlerdir.

Sayfamızı Paylaşın

İletişim

0.312.427 2090
665 . Sk. No:30/4 Hilal Mahallesi Çankaya Ankara
satis@ankarahosting.com.tr

Sosyal Hesaplar

Facebook Sayfamız