Balın Faydaları Nelerdir ?

Yİ BİR KORUYUCUDUR: Antibakteriyel özelliği sayesinde bedeni temizler, bağışıklığı güçlendirir.

MİDEYE KUVVET VERİR: Bal emilimi en kolay olan gıda olması ve hazmı gerektirmemesi nedeniyle kolayca kana geçer ve midedeki rahatsızlıkları tedavi eder.

KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir. 

DAMARLARI AÇAR: Bal, diğer şekerli gıdaların aksine oksijen ile reaksiyona girdiginde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az miktarda atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle kalp hastalarınada faydalıdır. 

ROMATİZMA: Romatizmal hastalıklarda balı haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir. 

ALERJİ: Alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir. 

AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar.

İŞTAH AÇICI: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitamin ve mineraller insana zindelik verir. 

DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin aksine bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.

YARA - İLTİHAP GİDERİR: Yaraları kapatmada ve iltihapların dağıtılmasında balın faydaları çok eskiden beridir bilinmektedir.

BALGAM SÖKTÜRÜR: Balgamı keser, vücudun pis rutubetini giderir. 

GÖZE FAYDALIDIR: Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesi sağlanır.

KARIN AĞRISI: Karın ağrısını geçirir. Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir. 

İDRAR: Söktürür. Mesane yollarını temizler. İltihabını giderir.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR: Vücut bal ile oğulursa cilt yumuşar. 

SAÇLARI BESLER: Saça sürülürse saçları yumuşatır; besler, uzatır, parlaklık ve canlılık kazandırır. 

NEZLE’Yİ GEÇİRİR: Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır. 

VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır. 

YANIKLAR: Bal zeytinyağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı, sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir. Yanık izi kalmaz. 

KARACİĞER: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.

KABIZLIĞI GİDERİR: Bal ılık su ile karıştırılıp içildiğinde kabızlığı giderir, bağırsakları çalıştırır. Soğuk su ile karıştırılıp içildiğinde ise kabızlık yapar.

MUTLULUK VERİR: Bal tüketimi vücudun (seratonin) mutluluk hormonunun salgılamasını ve performans artışını sağladığı için mutluluk verir. 

 

Sayfamızı Paylaşın
Etiketler: